Τί έχει πάθει ο Θεός ; Δεν μας λυπάται καθόλου ; Εμάς ; Τους αγαπημένους του ; Τί μας έχει στείλει αυτά τα απολειφάδια να μας κυβερνούν ; Πόσες αμαρτίες έχουμε κάνει , και πόσο σοβαρές , που δεν μας αφήνει να σηκώσουμε κεφάλι ; Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουμε . Ακόμα και τώρα που προκειμένου να πάρουμε λίγη από την εύνοιά του , βάλαμε τον Καρατζαφέρη στην Κυβέρνηση . Τελικά όμως μέχρι και ο απεσταλμένος του Θεού , τα βρόντηξε , είπε κάτι , μα κάτι αινιγματικές παπάρες και αποχώρησε , προσφέροντας μας , άλλη μία υπέροχη κυβίστηση(κωλοτούμπα στα νέα Ελληνικά). Τελικά , τί έχει πάθει ο Θεός ;

Σε βαρέθηκε «πολίτη» μου!!Βαρέθηκε να βλέπει αυτήν την ατέρμονη δουλοπρέπειά σου . Βαρέθηκε να σε βλέπει να σκύβεις το κεφάλι και να κάνεις το σταυρό σου . Βαρέθηκε να σε βλέπει να πηγαίνεις στο Σύνταγμα αγκαλιά με το freddo από τα «everest» ή τον «Γρηγόρη» . Ούτε να μουτζώσεις δε μπορείς πλέον «πολίτη» μου επειδή στο άλλο χέρι κρατάς το μπουκάλι με το νερό και δεν μπορείς να σηκώσεις το χεράκι σου . Μέχρι και το Θεό απογοήτευσες «πολίτη» μου , αφού στους τόσους αιώνες ύπαρξής του , τέτοιο γομάρι εθελόδουλο δεν έχει ματαδεί . Ακόμα και αυτός τα έχει χαμένα . Δεν ξέρει ποιά άλλη συμφορά να σου πετάξει στο κεφάλι προκειμένου να σε δει να αντιστέκεσαι . Ακόμα και ο Θεός γνωρίζει , εκτός από τις πέτρες , ότι αντίσταση δεν γίνεται με τον Λαζόπουλο και το radio Arvila .

Ακόμα και ο Ιησούς , μόλις είδε πως προσβάλουν τον Πατέρα του , άρπαξε μία σανίδα και τα έκανε όλα λαμπόγιαλο. Εσύ ; Μήπως φοβήθηκες «πολίτη» μου που μερικά κωλόπαιδα Αναρχικοί , όπως τους αποκαλείς , έβαλαν καμιά εκατοστή φωτιές ; «Αυτή δεν είναι εικόνα δημοκρατικής κοινωνίας και ευνομούμενης πολιτείας , είναι εικόνα που θίγει τον πολιτισμό μας!!» , θα μου πεις . Σωστά . Εικόνα σωστή, είναι να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό . Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν θίγει τον πολιτισμό σου . Μήπως γίνομαι λαϊκιστής ή δημαγωγός ; Ή μήπως πρέπει να σου θυμίσω ότι αυτοί που παριστάνουν την κυβέρνηση , οι εν δυνάμει υπόδικοι , δεν έχουν εκλεγεί από κανέναν . Ούτε από σένα «πολίτη» μου . Είναι αυτό χαρακτηριστικό δημοκρατικής κοινωνίας ;

Αλλά ξέρω τί είναι αυτό που πραγματικά σε πείραξε . Το ότι έκαψαν ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας . Έχεις δίκιο γιατί τα κτίρια δεν ξαναγίνονται . Τα δάση όμως , ξαναγίνονται ; Δεν σε είδα να βγαίνεις στις πλατείες όταν έκαψαν τη μισή Πελοπόννησο . Ξέρω όμως , «πολίτη» μου γιατί δεν βγήκες τότε . Κουφαλίτσα… Είμαι γάτος εγώ!! Τότε δεν σου έκοψαν το μισθουλάκο σου . Έτσι δεν είναι ; Ακόμα και τώρα που βγαίνεις στο δρόμο , δεν το κάνεις γιατί θέλεις να αλλάξεις την κοινωνία , αλλά γιατί θέλεις πίσω το κομμάτι από την πίτσα που σου πήρανε . Βλέπεις , τα τελευταία χρόνια έπαψες να θέλεις την «πίτα ολόκληρη» γιατί έγινες Ευρωπαίος . Ήθελες την πίτσα ολόκληρη . Πάρε τώρα την …πίτσα στη μασχάλη και περπάτα !!

Αν στο σπίτι σου έχεις ακόμα έπιπλα και δεν τα πούλησες για να πληρώσεις το χαράτσι , κάθισε σε μία πολυθρόνα ή σε μία καρέκλα και σκέψου . Αν πάλι δεν έχεις κανένα έπιπλο και σου έχει μείνει μόνο η τηλεόρασή σου που την προσέχεις ως κόρη οφθαλμού , πέταξέ τη από το παράθυρο και κάτσε ήρεμα στο πάτωμα . Αν θέλεις να βγεις από αυτήν την κατάσταση , πρέπει να παραδεχθείς ότι είσαι δούλος . Ένας ξεφτιλισμένος παρίας , χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας , που δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα . Δεν έχεις ούτε το δικαίωμα στο να έχεις δικαίωμα !! Εκεί οδήγησες την ιστορία σου . Γιατί είσαι και εσύ υπεύθυνος . Αν τελικά παραδεχθείς ότι δεν είσαι τίποτε παραπάνω από σκλάβος , εθισμένος στον καταναλωτισμό που σου πρόσφεραν για χρόνια οι ιδιοκτήτες της κοινωνίας του θεάματος ίσως βρεις το δρόμο σου . Ίσως βγεις και εσύ κάποια μέρα στο δρόμο , κρατώντας στο ένα χέρι όχι καφέ από τα everest ή τον «Γρηγόρη» , αλλά καδρόνι από οικοδομή που είναι στα καλούπια!! Στο άλλο χέρι αντί για νερό , κράτα κανένα κουτί σπίρτα ή αναπτήρα για τζάκι . Όσο για τη βενζίνη , αν υπάρχει ακόμα , κάπου θα βρεθεί . Αν τίποτε από αυτά δεν γίνει , τότε να ξέρεις ότι κάθε φορά που πηγαίνεις στο Σύνταγμα και μουτζώνεις τους βουλευτές , αυτοί από μέσα γνωρίζοντας πως δεν τους βλέπεις , σου σηκώνουν γελώντας το μεσαίο τους δάχτυλο ως γνήσιοι πλέον ταγοί του Ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού . Αν ήταν πραγματικοί Έλληνες θα έβγαιναν έξω και θα σου έκαναν την Ελληνική χειρονομία με το δάκτυλο . Αλλά δεν είναι . Ας μην τους βλέπεις . Δεν πειράζει . Εσύ , έχε το υπόψιν σου .

Advertisements