Πολλές φορές σε έχω κράξει από αυτό εδώ το blog . Σήμερα όμως , όχι .  Να σε συγχαρώ θέλω «πολίτη» μου , για όλα αυτά που έκανες χθες . Σταμάτησες τις παρελάσεις σε πολλές , αν όχι σε όλες τις μεγάλες πόλεις αυτής εδώ της επαρχίας . Γιατί τώρα , δεν ξέρω αν ενημερώθηκες , είμαστε και με τη βούλα επαρχία της… Ευρώπης. Σου γράφω αυτά τα λίγα λόγια για να σου πω κατ’ αρχήν , μην έχεις τύψεις . Δεν αμαύρωσες καμία μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να μείνεις εσύ ελεύθερος . Γι ‘ αυτό το έκαναν , για να σου χαρίσουν το δικαίωμα να σταματήσεις όποτε εσύ κρίνεις σωστό οποιαδήποτε παρέλαση αλλά και να ρίξεις οποιαδήποτε κυβέρνηση .

Πρέπει να μάθεις «πολίτη» μου πως τότε , στις 28 -10-1941 , κάτι ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο μαζί με κάτι νεολαίους , βγήκαν στους δρόμους και αποφάσισαν να κάνουν γιορτή την απαρχή του πολέμου . Έφαγαν κάτι μπιστολιές , σκοτώθηκαν και μερικοί , αλλά δεν το έβαλαν κάτω . Η εξουσία της εποχής δεν το ήθελε αυτό και προσπάθησε να το αλλάξει . Ήθελαν να γιορτάζουμε όπως και οι υπόλοιπες χώρες , το τέλος του πολέμου . Αλλά αυτοί οι Έλληνες δεν καταλάβαιναν τίποτε . Όπως ακριβώς έκανες και εσύ χθες . Μπράβο σου , και δεν στο είχα να σου πω την αλήθεια .

Εγώ «πολίτη» μου , γνωρίζω πως ό,τι έκανες , το έκανες από μόνος σου . Δεν χρειάζεσαι το καπέλωμα κανενός προκειμένου να διαμαρτυρηθείς , αφού τα τελευταία δύο χρόνια , έχεις ανέβει επίπεδο . Οι πολιτικοί του tutto logo  μαζί με τα κονδυλοφόρα παπαγαλάκια τους , αυτοί που είπαμε πως είναι οι «καθοδηγητές» σου , σου λένε το αντίθετο γιατί θέλουν να μειώσουν τη δύναμή σου και να σε κάνουν να πιστέψεις πως είσαι λίγος αριθμητικά . Το ίδιο ακριβώς κάνουν και στις διαδηλώσεις που σου λένε πως αυτοί που πετούν πέτρες και μολότοφ , είναι κάτι κωλόπαιδα αναρχικοί που τους αποκαλούν «μπαχαλάκιδες» . Την επόμενη φορά που θα γίνουν επεισόδια , να πας λίγο πιο κοντά και θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν και κάποιοι πενηντάρηδες , τριαντάρηδες , σαραντάρηδες , που δεν φορούν κουκούλα και πετούν ότι βρίσκουν μπροστά τους , αφού ότι ήταν να χάσουν το έχασαν . Θέλουν να σε πείσουν πως η έννοια του «κοινωνικού αυτοματισμού» υπάρχει μόνο σε ότι αφορά την υπακοή και όχι σε ότι αφορά την αντίσταση .

Όλοι αυτοί χθες που πήγαν στην παρέλαση δεν ήταν κουκουλοφόροι . Ήταν καθημερινοί άνθρωποι σαν και εσένα «πολίτη» μου που τους έχει κάνει προσωρινή κατάληψη η απόγνωση . Αυτοί που πέταξαν το φόβο στα μούτρα της κυβέρνησης και τόλμησαν ακόμα και μπουνιά σε βουλευτή να ρίξουν . Έκαναν κατάληψη στην εξέδρα των «επισήμων» λέγοντάς τους πως πρέπει να φύγουν επειδή επίσημος είναι μόνο ο λαός και κανένας άλλος . Μέχρι και ο παππούλης έφυγε . Έφυγε γιατί είναι λέει μεγάλος πατριώτης και δεν αντέχει να βλέπει αυτά τα έκτροπα που αμαυρώνουν τη μνήμη των αγωνιστών . Πολέμησε και αυτός λέει τότε . Να του θυμίσεις την επόμενη φορά «πολίτη» μου πως και ο Τσολάκογλου πολέμησε και μάλιστα με επιτυχία . Να σου θυμίσω πάλι , πως όλο αυτό το διάστημα που η Ελλάδα ξεπουλιέται και βρίσκεται υπό κατοχή βρίσκεται κρυμμένος στο μέγαρό του και βγαίνει που και που να μας «πει καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα» προσθέτοντας μερικά λεπτά στα δελτία ειδήσεων , τώρα που δεν έχουν και διαφημίσεις .

Καλά τα πας «πολίτη» μου . Μην σταματάς . Μην μασάς από τα ψέμματα που σου λένε οι «καθοδηγητές» σου . Βάλε τους στην άκρη , οργανώσου με τον απέναντι και τον δίπλα γείτονα . Μίλησέ του και θα δεις πόσα κοινά έχετε , πέρα από κόμματα και μαλακίες . Σταμάτα την αντίσταση! Κάνε το πρώτο βήμα για την επανάσταση. Ξεκίνα την εξέγερση!! 

Advertisements