Αυτά που θα γράψω εδώ , ίσως να μην αρέσουν σε κάποιους , ή κάποιοι να φοβηθούν , κάποιοι άλλοι να συμφωνήσουν , το σίγουρο πάντως είναι πως δεν πρόκειται για διαφήμιση της Wind . Πριν από δύο μέρες έγινε άλλη μία πορεία , διαδήλωση , όπως θέλετε ονομάστε την . Η αστυνομία έστειλε πάλι καμιά σαρανταριά στο νοσοκομείο και έναν να χαροπαλεύει στην εντατική . Μπράβο !! Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει και αυτό έκανε . Το πρόβλημα το έχουμε «εμείς» και όταν γράφω «εμείς» , εννοώ οποιονδήποτε στέκεται απέναντι από τα ΜΑΤ , είτε είναι αριστερός , δεξιός , κεντρώος , ή τέλος πάντων οτιδήποτε , εκτός από μέλος της Χρυσής Αυγής . Σε αυτή την περίπτωση , δεν σε πειράζουν γιατί δεν στέκεσαι απέναντι από τα ΜΑΤ , αλλά δίπλα τους . Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας . Είναι υποχρέωσή μας να καταλάβουμε πως οι «καιροί είναι ενδιαφέροντες[1]» , και σε αντίθεση με τους κινέζους θα πρέπει για μας να είναι ευχή .

Το συγκεκριμένο σώμα της αστυνομίας , έχει φτιαχτεί και πληρώνεται , για να χτυπάει τον κόσμο . Αυτή είναι η δουλειά τους , το επάγγελμά τους . Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να γυρίσουν το κλομπ ανάποδα και να χτυπήσουν στο κεφάλι οποιονδήποτε . Δεν χρειάζεται να έχουν τέτοια εντολή , ειδικά για το κλομπ δηλαδή , αρκεί να υπάρχει το ΟΚ για επίθεση . Είναι εκπαιδευμένοι γι’ αυτό και στους περισσότερους αρέσει . Πολλές φορές μάλιστα , επιτίθενται χωρίς να έχουν λόγο , έτσι , γιατί απλά θέλουν να επιτεθούν . Δεν πειράζει αν στείλουν καμιά σαρανταριά στο νοσοκομείο και έναν να χαροπαλεύει . Θα γίνει έρευνα και θα αποδειχθεί πως χτυπήθηκε από διαδηλωτές , ή εκεί που περπατούσε αμέριμνος του ήρθε ένα ρολό καταστήματος στο κεφάλι , αφού πλέον η ζαρντινιέρα είναι ξεπερασμένη .

Κάνοντας μία βόλτα σε κάποιες περιοχές του κέντρου της Αθήνας  , θα παρατηρήσουμε την ύπαρξη πολλών αστυνομικών , με ασπίδες , κλομπς , αυτόματα όπλα , κλπ . Φυσικά δεν πρέπει να αναρωτηθούμε «τι κάνουν όλοι αυτοί εδώ» , γιατί η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή : «φυλάνε»!!Τώρα τί φυλάνε δεν έχει σημασία , «κάτι» φυλάνε και για «κάτι» πρέπει να είναι συνεχώς έτοιμοι . Αυτό το «κάτι» είμαστε «εμείς» , οποιοσδήποτε διαφωνεί με την επιβεβλημένη πολιτική . Εμείς είμαστε ο εχθρός . Φυλάνε το ίδιο το σύστημα από εμάς . Αν κοιτάξουμε με μία «ιστορική ματιά» τις πρακτικές του «αρπακτικού καπιταλισμού» , των Chicago Boys , θα διαπιστώσουμε πως δεν είμαστε η πρώτη χώρα στην οποία η αστυνομία «εξαντλεί όλη την βιαιότητά της» ασκώντας «υπερβάλλοντα ζήλο» και άλλες βαρύγδουπες μπουρδολογίες των ΜΜΕ . Δεν υπάρχουν πια τα όρια , οι διαχωριστικές γραμμές , μεταξύ πολέμου και αστυνόμευσης . Έχουν γίνει ένα πράγμα , τόσο στο εξωτερικό , όσο και στο εσωτερικό των κρατών , όλων των κρατών και όχι μόνο αυτών που υπάρχει το ΔΝΤ , γιατί αυτή τη στιγμή , δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους , η λογική του αρπακτικού καπιταλισμού υπάρχει σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη .

Αργεντινή , Χιλή , Ουρουγουάη , Πολωνία , Ρωσία , Τσεχία , Ουγγαρία , Φιλιππίνες , και δεν πιστεύω πως χρειάζονται και άλλες . Σε όλες η τακτική της επιβολής των πρακτικών των Chicago Boys ήταν η ίδια : ξύλο , βασανιστήρια , κρατητήρια , παρακολουθήσεις , ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα προσπαθούσε να αντιταχθεί στα σχέδιά τους . Σε εμάς εδώ , όλα αυτά μας φαίνονται «πράγματα που δεν γίνονται» γιατί εμείς εδώ έχουμε «δημοκρατία» . Βέβαια , για να είμαστε δίκαιοι , αυτά δεν τα γνωρίζουν ούτε αυτοί που υπηρετούν στα ΜΑΤ . Αυτοί είναι ακόμα ποιο μακριά νυχτωμένοι από εμάς . Καλό είναι λοιπόν να μην διαμαρτύρονται ούτε αυτοί όταν τρώνε τη «μολότοφ» στο κεφάλι . Πρέπει και οι δύο πλευρές να καταλάβουμε πως έχουμε πόλεμο . Άλλωστε το είχε πει και ο πρωθυπουργός μας πως έχουμε πόλεμο με τις αγορές . Αυτός φυσικά δεν εννοούσε μόνο τον έξω πόλεμο , αλλά και τον μέσα  . Απλά αργήσαμε λίγο να το καταλάβουμε . Καλό λοιπόν είναι , όποιος δεν το καταλαβαίνει να καθίσει προς το παρόν σπίτι του και να απολαμβάνει ως πολίτης τα επεισόδια από την τηλεόραση . Οι υπόλοιποι, ας βγούμε στο δρόμο έτοιμοι για πόλεμο και όχι για διαδήλωση . Αν μας προκαλέσουν , επίθεση , αν πάλι δεν φύγουν , ξανά επίθεση . Προς το παρόν ας υποστηρίξουμε ηθικά ή και υλικά αν χρειάζεται το παιδί που βρίσκεται στην εντατική , και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα ΜΑΤ , στην επόμενη διαδήλωση .


[1] Οι κινέζοι όταν θέλουν να σε καταραστούν σου λένε πως εύχονται να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς . Μία φράση που διάβασα σε διάλεξη του Zizek .

Advertisements